Gestapelde platte stenen bij de Richtiskloof. Maar met een blauwe stip.
Link. De Azoria kloof.
Extra. E4 bordjes en gele stippen.
Er staan nu E4 bordjes en gele stippen langs een deel van de route. De terugweg naar beneden vanaf de Taveerne in Tripti is geheel gemarkeerd tot aan de gedraaide olijfboom. Vandaar ga je rechtsaf op de landweg en kom je zo bij de auto.
Op de foto het uitzicht op het geweldige massief van de Ha kloof.
Het kaartje in het boek is correct getekend. De GPScodes staan echter niet op de juiste plaats in het kaartje. Je kunt deze wandeling doen als je het kaartje en de tekst gebruikt. De codes kloppen wel maar niet in combinatie met het kaartje.
Naast de schaapskooi staan nu blauwe stippen die je kunt volgen tot de eerste etage in de kloof. Dan weer terug naar de begane grond. Tegenover de schaapskooi staan nu blauwe stippen bij de dikke olijfboom.
Link. De Ha Kloof.
Het FARAGGI XA - HA GORGE bordje even voorbij het autokeuringsstation zit los en kan dus verdraaid zijn. Ik heb het met hout ertussen vastgezet. Voorzolang als het duurt. Het onderste HA GORGE is bijna geheel onleesbaar door de zonzeeinvloed.
De koffie in Monasteraki kan een probleem zijn. Twee taveernes zijn tot in de middag gesloten.
Er staan nu blauwe stippen bij de Ha kloof.
Link. De Gebroken kerk route.
Deze rondwandeling begint en eindigt bij de gebroken kerk.
Momenteel is er een update over deze wandeling. Betreffende ons boekje. De hele wandeling is nu met blauwe stippen gemarkeerd. Een GPS is dus geen noodzaak meer.
Link. De Hondras Wijnrankenwandeling.
De gehele route is nu gemarkeerd met blauwe stippen.
Link. De Havga kloof.
Schema gps aanvulling in verband met omgeploegd land en hoog water. Bij waypointnummer 279 de dubbele stip linksaf omhoog. Hier is een nieuwe waypoint aangebracht.Het nieuwe punt is 506 staat voorbij de dubbele stip links omhoog op de coördinaten NB 35° 4,194' en OL 25° 38,939' op 623 meter hoogte. Bij nummer 282 heb je de keuze. Of je loopt omhoog met de ingang van het pad naar boven. De verstreken tijd is nu 1 uur en 15 minuten. Je loopt naar nummer 283 de keuze om naar het kerkje boven op de top te gaan. Verstreken tijd. 1 uur en 30 minuten. Als je weer beneden bent, of nog bent ga je bij punt 284, bij de grote wilde Cypresse rechts olijfgaard in. Hier staat een nieuw waypoint. Waypoint nummer 507 Verlaat hier de olijfgaard en ga het dal in. De coördinaten zijn NB 35° 4,175' en OL 25° 38,671' op een hoogte van 692 meter.
Link. De Kavoussi Rondwandeling.
Een groot deel heeft nu gele stippen en er staan E4 bordjes.
Aan het begin van de wandeling net buiten het dorp Kavousi of Kavoussi.
Bij de drinkbak met stromend water begint de markering in duidelijke E4 bordjes. Daar waar de E4 bordjes ontbreken zijn grote gele stippen geschilderd. Ook in het dorp Tripti staan de E4 bordjes naar Monasteraki.
de drinkbak met stromend water
Link. Kavoussi.
Wandelaars merkten op dat na het bergje met de opgravingen van Azoria de afgang verder door is dan de 50m die vermeld staat. Even voorbij de afslag rechts naar de archeologische site, ziet u aan uw linkerhand een muurtje van natuursteen. Op het moment dat de derde mogelijkheid aan de rechterkant om rechtsaf te slaan, staan er op het stenen muurtje aan je linkerhand twee duidelijke blauwe stippen. Hier ga je rechtsaf en volg dan de blauwe stippen langzaam naar beneden.
De route is nu gemarkeerd met blauwe en gele stippen.
Link. De Amiras vlakte.
Deze route is tijdelijk gedeeltelijk geblokkeerd. Ongeveer een kilometer voor waypoint GPS005 staan bijenkasten. Deze weg is alleen begaanbaar met een gesloten 4x4. Gevaar. Bijen. Omalos op de onderstaande link bieden wij u een mooi alternatief. Zie hieronder op deze pagina het GPS schema Omalos. Gele foto.
Alternatief voor Amiras ivm bijenkasten.
Link. Het Omalos plateau.
Wij hebben een prachtig alternatief voor u. Zie hieronder het gps-schema.
Deze landweg is redelijk geëgaliseerd. Doch rijd voorzichtig in de bochten en op de ongelijke stukken weg. We parkeren onze auto op het eerste punt van de GPS. Zie het bijgevoegde schema.
Het doel van de route is op de afbeelding tot in detail weergegeven.
Het is ten dele een ruige wandeling. We struinen door de lage harde begroeiing op 1300 meter boven zeeniveau.
Link. De Lato kloof bij Kritsa.
Bij het dorpje Tapas zijn nu extra coördinaten toegevoegd.
Deze codes zijn van belang omdat we niet over bestaande paden lopen.
Link. Het bos bij Tripti.
Op delen van de route staan nu E4 bordjes. Een epsilon is een E en tessera is een vier.
Link. De drie klovenwandeling boven Pefki.
Deze route is gemarkeerd met nieuwe blauwe stippen.
Link. De GPS Exo Mouliana Richtiskloof.
Er staan nu blauwe stippen even voorbij de overwoekerde ruïne. Zie foto hieronder.
Er is een extra waypoint opgenomen. Een nieuwe blauwe stip op het muurtje. Zie foto.
Het overwoekerde gedeelte vermijden wij nu. De houten brug is weggehaald omdat ie vermolmd was. Deze wandeling heb ik opnieuw weer gelopen. Waypoint 291 de overgroeide ruïne. Hier is de houten brug verwijderd. Via stenen steek je het riviertje over en de afslag is totaal overwoekerd met bramen en andere struiken.
Waypoint 292. Hier hebben we een nieuw pad gemaakt en gemarkeerd. De afslag is nu duidelijk te zien. Links in de berm zie je blauwe stippen. Volg de stippen tot op de landweg boven. Waypoint 292 afslag na muur linksaf is vervallen. Waypoint 293 bramenpad omhoog is vervallen. De coördinaten zijn nu vervangen door een nieuw waypoint 508 afslag na muur linksaf. GPS 508 NB 35° 10,747' en OL 25° 59,257' op 194 meter hoogte. Bij de waypoint 301 heel smal klimpaadje dit is op het bovenste terras met nog slechts een olijfboom erop. Bij het begin van dit pad hebben we ook blauwe stippen gezet. Volg de stippen weer tot boven op de landweg.
Stadstranden, de twee havens, het centrum en de oevers van Ierapetra.
De bovenstaande foto is de link naar Ierapetra.
Hier maakt Rolf een juiste situatiefoto.